12. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması

12. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması

30.11.2023 65

12.SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK YETENEK YARIŞMASI 

 1) Yarışma 2 kategoride gerçekleştirilecektir

 2) Öğrenciler yarışmaya sadece bireysel katılabileceklerdir.

 3) Öğrenciler isterlerse 2 kategoride de 1 er eserle(toplam 2 eserle) yarışmaya katılabilirler.

 4) Öğrenciler eserlerini komisyon öğretmenlerine (Ali ALTAY, Seher AYDIN, Naime KABUL) teslim edecekler.

 5) Görsel Kategori Alanı Özel Şartları 

 Resim için özel şartlar; Görsel kategoriye resim alanında katılacak olan eserler 35x50 cm boyutunda resim kağıdı, fon kağıdı veya tuval üzerine serbest teknikte yapılabilecektir. Resimlerin ön yüzüne Öğrenci bilgileri yazılmayacaktır. Arka yüzüne Adı-Soyadı, Sınıfı ve Okulu, İli-İlçesi bilgileri eksiksiz şekilde yazılacaktır.

 Karikatür için özel şartlar; Görsel kategoriye karikatür alanında katılacak olan eserler 35x50 cm ölçüsündeki kağıda serbest teknik kullanılarak elle çizilmelidir. Karikatürlerin ön yüzüne Öğrenci bilgileri yazılmayacaktır. Arka yüzüne Adı-Soyadı, Sınıfı ve Okulu, İli-İlçesi bilgileri eksiksiz şekilde yazılacaktır.

 Afiş için özel şartlar; Görsel kategoriye afiş alanında katılacak olan eserler 50x70 cm boyutunda olacak ve serbest teknikle hazırlanacaktır. Afişler bilgisayar ortamında da hazırlanabilecektir. Afişlerin ön yüzüne Öğrenci bilgileri yazılmayacaktır. Arka yüzüne Adı-Soyadı, Sınıfı ve Okulu, İli-İlçesi bilgileri eksiksiz şekilde yazılacaktır.

 Kısa Video: Video, azami 140 saniye uzunluğunda ve sosyal medyada yayınlanabilecek şekilde çekilecektir. Çekim tekniği serbesttir. Videoların gösterime uygun resim ve ses kalitesi taşıması gerekmektedir. Teknik kalite düşüklüğü sebebiyle anlaşılmayan videolar değerlendirme dışı bırakılacaktır.

 Edebi Kategori Alanı Özel Şartları 

 Şiir: Eserler, hece ölçüsü veya serbest ölçüyle A4 kâğıda, “Times New Roman” yazı karakteri, 11 punto ve tek satır aralığında Türkçe dil bilgisi kurallarına uyularak yazılacaktır. Şiir yazılırken hiçbir yerden alıntı yapılmayacak, tamamen özgün olacak ve bir sayfayı geçmeyecektir. Eserin ön yüzüne Öğrenci bilgileri yazılmayacaktır. Arka yüzüne Adı-Soyadı, Sınıfı ve Okulu, İli-İlçesi bilgileri eksiksiz şekilde yazılacaktır.

 Kompozisyon, Makale, Öykü, Deneme ve Anı: Eserler, A4 kâğıda, “Times New Roman” yazı karakteri, 12 punto ve 1,15 satır aralığında Türkçe dil bilgisi kurallarına bağlı kalınarak yazılacaktır. Eserler yazılırken hiçbir yerden alıntı yapılmayacaktır. Eserler tamamen özgün olacak ve 4 (dört) sayfayı geçmeyecek şekilde tek yüze yazılacaktır. Her sayfaya sayfa numarası verilecektir. Eserin ön yüzüne Öğrenci bilgileri yazılmayacaktır. Arka yüzüne Adı-Soyadı, Sınıfı ve Okulu, İli-İlçesi bilgileri eksiksiz şekilde yazılacaktır.

 

 6)Son başvuru tarihi: 16 ŞUBAT 2024

30-11-2023